Agaricus blazei grybų pranašumai

Agaricus blazei grybo skonis ir aromatas panašus į migdolų skonį ir aromatą, todėl jis dar vadinamas „migdolų grybu“. Nenuostabu, kad šis grybas vadinamas ir tokiais galingais vardais, kaip „saulės grybas“, „Dievo grybas“ ir „gyvybės grybas“, nes tarp ištikimų vartotojų turi ilgaamžiškumo ir gyvybingumo reputaciją. Jis daugelį metų naudojamas tradicinėje medicinoje dėl gebėjimo padėti palaikyti stiprią imuninę sistemą. Kad suprasti, kaip šis grybas naudingas viso kūno sveikatai, šiame straipsnyje pateikiama trumpa informacija - viskas, ką reikia žinoti apie jo kilmę ir poveikį.

Trumpa Agaricus blazei istorija

Iš Brazilijos atogrąžų miškų kilęs Agaricus blazei buvo naudojamas tradicinėje medicinoje, kaip pagalbinė priemonė mitybos infekcijų, ir tam tikrų alergijų prevencijai. 60-ųjų pabaigoje mokslininkai nustatė, kad Atlanto vandenyno atogrąžų miškų regione pietryčių Brazilijoje vietiniai gyventojai labai retai serga lėtinėmis ligomis, įskaitant vėžį, diabetą, širdies ir kraujagyslių ligas. Tai paskatino juos ištirti Agaricus blazei, kaip įtakojantį veiksnį. Tyrėjai nustatė, kad Agaricus blazei sudėtyje yra didelis, imunitetą stiprinantį ir moduliuojantį poveikį turintis, polisacharidų kiekis ir, bendrai, šis grybas veikia kaip labai veiksminga profilaktinė priemonė, padedanti palaikyti sveikatą ir stiprinanti imuninę sistemą.

Agaricus blazei privalumai

Be to, kad Agaricus blazei grybuose yra daug imunomoduliuojančių polisacharidų, jo sudėtyje yra daug β-gliukanų. Tyrimuose su pelėmis Įrodyta, kad šis grybas turi antiinfekcinių, antialerginių ir antiastminių savybių, taip pat priešuždegiminį poveikį pacientams, sergantiems uždegimine žarnyno liga. Agaricus blazei grybų β-gliukano ekstraktai padeda sumažinti gliukozės, trigliceridų ir cholesterolio kiekį kraujyje ir yra naudingi siekiantiems kontroliuoti cholesterolio kiekį.

Kokiems gyvūnams turėtų būti duodamas Agaricus blazei?

Papildas, kurio sudėtyje yra Agaricus blazei, gali būti naudingas tiems gyvūnams, kurių imuninė sistema dažnai yra pažeidžiama, įskaitant tarnybinius, senjorus, gyvūnus iki pusės metų, gyvūnus gyvenančius lauke, dažnai sergančius. Gyvūnams, sergantiems lėtinėmis ligomis arba po operacijų, papildą duoti tik pasikonsultavus su gydytoju.

Kaip ir kiek gybo duoti augintiniui?

KA21 Beta-Glucan tabletes gali vartoti visi gyvūnai augintiniai. Viena tabletė skiriama 6 kg gyvūno svorio vieną kartą per dieną. Tabletė duodama, kaip skanėstas arba sutrinama ir sumaišoma su maistu. Minimalus kursas 2 savaitės, per kurias jau pastebimi pirmi rezultatai. 

Parengta pagal Erica Garza straipsnį https://ommushrooms.com/blogs/blog/agaricus-blazei-mushroom

Erica Garza - rašytoja ir eseistė iš Los Andželo. Jos straipsnius spausdina tokie žurnalai, kaip TIME, Health, Glamour, Good Housekeeping, Women's Health ir VICE.

Straipsnyje naudoti šaltiniai: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4058235/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17309383 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3168293/ https://ndnr.com/oncology/agaricus-blazei-murrill-immune-system-ally-cancer-foe/