Ką reikėtų žinoti apie šunų ir kačių dantis ir jų priežiūrą? PROBIOmist priemonė iš Japonijos

Dantų sveikata yra labai svarbi augintinio bendros sveikatos dalis, nes dantų problemos gali sukelti kitas sveikatos problemas.

Statistiškai apie 80 proc. gyvūnų turi dantų problemų, kurios yra pagydomos arba suvaldomos. Blogas kvapas iš nasrų, pakitusi dantų spalva, paraudusios, patinusios ar kraujuojančios dantenos, dantenų apnašos bei akmenys, sumažėjęs apetitas arba atsisakymas valgyti, nenormalus kramtymas, seilėjimas arba maisto išmetimas iš burnos, nulūžę arba iškritę dantys – visi šie požymiai gali reikšti, kad augintinis serga gingivitu, stomatitu ar periodontitu.

Periodontitas – tai bene dažniausiai pasitaikanti šunų ir kačių liga pasaulyje, kurią sukelia apnašose besidauginančios bakterijos. Tai dažniausia keturkojų dantų netekimo priežastis, kuri gali pasireikšti bet kokiame šunų ir kačių amžiuje.

Kad sumažinti dantų ligų rizikas, būtina užsiimti keturkojų burnos higiena. Reguliarus dantų valymas ir priežiūra yra tokie pat svarbūs, kaip ir tinkama mityba ar fizinis aktyvumas.

Kaip prižiūrėti savo augintinių dantis ir kokias priemones naudoti?

Dantų priežiūros priemonių yra įvairių - aktyvių ir pasyvių. Aktyvioms priemonėms priskiriami dantų šepetėlis ir pasta. Šepetėlio šereliai gerai pašalina apnašas tarpdančiuose ir po dantenomis. Katėms ir mažų veislių šunims rekomenduojama naudoti vaikams skirtus minkštus dantų šepetėlius arba vieno danties šepetėlius. Didesnių veislių šunims galima naudoti įprastą minkštą suaugusiojo dantų šepetėlį. Dantų pasta turi būti skirta gyvūnams, nes jos nereikia išskalauti ir išspjauti. Šios dantų pastos dažniausiai būna paskanintos, todėl dantų valymo procedūra taps malonesnė.

Pasyvios dantų priežiūros priemonės – tai pagalbinės priemonės, kurios padeda sumažinti apnašų kiekį. Prie jų priskiriami žaislai iš gumos ar specialaus silikono su dantukais ar šeriukais, kuriuos graužiant masažuojamos dantenos ir nuvaloma dalis apnašų, kramtukai, geliai dantims, kurie aptirpdo ant dantų esančias apnašas, milteliai į maistą, mažinantys apnašų formavimąsi, skysčiai į vandenį ar purškikliai, mažinantys bakterijų kiekį burnoje.

Ir nors dantų kramtukai, skanėstai ar purškikliai nepakeičia kasdieninio dantų valymo, jie puikiai papildo visą burnos priežiūros rutiną ir mažina apnašų ir dantų akmenų kaupimąsi.

Viena iš tokių efektyvių priemonių yra japoniškas produktas PROBIOmist.

Kuo ypatingas yra PROBIOmist ir kokia jo paskirtis?

PROBIOmist - tai 100 % natūrali dantų priežiūros priemonė šunims ir katėms. Jo sudėtis - tai fermentuotų gerųjų bakterijų ekstrakto ir jonizuoto šarminio vandens mišinys, kuris yra purškiamas į gyvūno burną, ant maisto arba žaislo ir yra skirtas burnos higienai palaikyti bei žarnyno sveikatai gerinti jį nurijus.

Daugelis bakterijų, kurios kaupiasi, dauginasi ir sukelia uždegimą periodonto kišenėse, yra anaerobinės bakterijos (tai bakterijos, kurios nemėgsta deguonies).

Išpurškus augintinio burną su PROBIOmist ir jame esančiais aerobinių gerųjų bakterijų (deguonį mylinčiomis bakterijomis) postbiotikais, periodonto kišenių mikrobiologinė pusiausvyra gerėja ir grįžta į normalią.

PROBIOmist sudėtyje yra postbiotikai iš 280 skirtingų rūšių gerųjų bakterijų fermentuotų naudojant sojos baltymus. Tai – bifidobakterijų ir kitų naudingų bakterijų signalinės molekulės, kurios padeda gerinti burnos ir žarnyno mikroflorą.

Ypatingas ir naudingas augintiniui yra ir jonizuotas šarminis vanduo, kurio yra PROBIOmist sudėtyje. Jis savo sandara ir savybėmis yra daug artimesnis organizmo skysčiams nei paprastas geriamas vanduo. Todėl jis iš karto įsijungia į organizmo gyvybinius procesus ir visapusiškai gerina keturkojo sveikatos būklę. Jonizuotame vandenyje esantys papildomi šarminiai mineralai, tokie kaip kalcis, magnis, kalis ir natris, padeda neutralizuoti skandžio rūgštį ir subalansuoti medžiagų apykaitą.

Svarbi jonizuoto šarminio vandens nauda yra ir tai, kad juo galima deoksiduoti augintinio dantų apnašas, akmenis ir juos lengviau šalinti. Be to, šarminio jonizuoto vandens aplinkoje patogeninės bakterijos blogai dauginasi, todėl burnos terpė išlaiko sveiką Ph balansą.

PROBIOmist yra labai naudingas šunų ir kačių burnos higienai. Šis ekstraktas tarnauja blogam nasrų kvapui šalinti, jis gali pagerinti keturkojų dantų sveikatą, tapti dantų ėduonies, apnašų ir akmenų prevencine bei profilaktine priemone. Taip pat PROBIOmist gali būti kaip kompleksinės terapijos produktas, esant dantenų uždegimui bei burnos švaros palaikymui po dantų higienos procedūros.

 PROBIOmist produktas gaminamas pasitelkiant technologijas ir žaliavas naudojamas vaistų gamybai, todėl Japonijoje PROBIOmist itin populiarus gastroenterologijos veterinarinėse klinikose ir gyvūnų ligoninėse.

Užsakyti PROBIOmist galima perėjus šia nuoroda https://altavidapet.lt/products/probiomist arba paskambinus telefonu +370 612 30515.